OKUSI

Ravnih kotara

OKUSI RAVNIH KOTARA

Između triju mora, pod mitskom planinom, uz najveće jezero, gdje sunčana polja rađaju voćem i povrćem, a kamene uzvisine prekirvene aromatičnim biljem hrane "blago", kako se i danas ovdje naziva stoka, sudarom mediteranske, srednjoeuropske i otomanske kuhinje, što su dolazile s vladarima i ratovima, ravnokotarski i bukovački seljak, kroz povijest više gladan nego sit, pučkom je dovitljivošću osmislio čime prehraniti generacije.

GASTRO & WINE SHOP - SUVENIRI

Pronađite ono najbolje iz Dalmacije na jednom mjestu. Ova specijalizirana kušaonica i prodavaonica nudi veliki izbor domaćih proizvoda, napravljenih u malim obiteljskim obrtima po tradicionalnim autohtonim recepturama, od vrhunskih vina, maslinovih ulja, likera, mesnih i mliječnih prozvoda, marmelada, prirodnih sokova te raznoraznih ostalih delikatesa što priroda daje s ljubavlju, nagrađujući trud ovdašnjih ljudi. Većinu proizvoda moguće je kušati na licu mjesta na za to uređenoj terasi u jedinstvenom ambijentu. Doživite Ravne kotare kroz nezaboravne okuse i mirise domaćih eko proizvoda na mjestu kojem ćete se uvijek rado vraćati. Dobrodošli!

ŠINJORINA SMOKVA

U zaleđu Zadra u mjestu Poljica od 2003. godine Šinjorina Smokva proizvodi voćne pekmeze objedinjene pod brandom ŠINJORINA®. Promoviraju se uz slogan SAMO JEDAN SASTOJAK – EKOLOŠKO VOĆE. U ponudi imaju 5 okusa: smokvu, višnju marašku, dunju, šljivu i mandarinu. Iza sebe imaju brojne domaće i inozemne nagrade za kvalitetu i dizajn. Specifičnost njihovih proizvoda je i u tome što je proizvodnja sezonskog tipa jer pekmeze rade od svježeg voća, ne sušenog ili smrznutog, a kao dodatna vrijednost je i činjenica da se proizvodi rade iz ekološki uzgojenog voća. Šinjorine® se uklapaju u program zdravih, ekoloških, delikatesnih i suvenirskih proizvoda.

KONOBA KAMENJAK

Konoba Kamenjak se nalazi na vidikovcu Kamenjak u mjestu Radašinovci, u sklopu Parka prirode Vransko jezero. Starinsko kameno zdanje vraća Vas u prošlost i nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a od prvog koraka u kušaonicu pažnju će Vam privući mnoštvo detalja. Kamene zidove krase stari uporabni i ukrasni predmeti iz prošlog stoljeća. Daleko od prometne buke i gužve, uz čašu domaćeg vina i predivan pogled, možete uživati i u suhomesnatim delicijama, sirevima, maslinovom ulju i raznim vrstama domaćih rakija, a ljubazno osoblje će Vam pomoći u odabiru.

GOSPOJA MENDULA

Gospoja Mendula, u srcu Ravnih kotara, sinonim je za kvalitetu i ekološku proizvodnju. Pored dobro poznatih badema i najveće plantaže u ovom području, u svojoj ponudi imaju i razne duge proizvode dobivene u ekološkoj proizvodnji, čime se posebno ponose. Redovito osvajaju najprestižnija priznanja za kvalitetu svojim badema koje izvoze u brojne zemlje EU. Uvjerite se i sami zašto je to tako.

PONYLAND

U današnje vrijeme, kad se živi ubrzanim tempom, boravak u prirodi i odmak od svakodnevnih obveza čini se kao jedino riješenje. Razveselite svoje najmilije boravkom u Ponylandu, u druženju i igri s domaćim životinjama u nezaboravnom ambijentu.

 • PONYLAND
 • Smoković 75, 23222 Zemunik Donji
 • Mob.: +385 (0)95 554 8778
 • E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

izletište MARKICA

Ukoliko tražite autohtonu hranu i jedinstven ambijent, u prirodnom i mirnom okruženju, tada je Izletište Markica Vaš siguran odabir. U ponudi se nalazi mnoštvo sadržaja, od bućališta do igrališta za djecu, tako da će svatko pronaći ponešto za sebe. Jednostavno, idealno mjesto za izlet i opuštanje.

 • izletište MARKICA
 • Ulica XIII 7G, 23222 Galovac
 • Mob.: +385 (0)95 355 5594
 • Mob.: +385 (0)91 941 7887
 • E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

izletište DALMATINA

U ovom pitoresknom agroturizmu će svi ljubitelji autohtonih delicija pronaći svoje mjesto. Izletište Dalmatina nadaleko je poznato po ponudi raznih mesnih i ostalih autohtonih specijaliteta, spremanih na tradicionalni izvorni način po obiteljskoj recepturi, na jedinstvenom mjestu i prostranoj terasi u hladovini stoljetnih maslina.

 • izletište DALMATINA
 • Velim 15, 23422 Stankovci
 • Mob.: +385 (0)98 174 9809
 • E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

agroturizam „LOLINA VATRENICA“

Među prvima koji su prepoznali sve potencijale Bukovice i Ravnih kotara ističe se izletište i agroturizam „Lolina vatrenica“. Već dugi niz godina promoviraju bogatu gastro i kulturnu baštinu ovog kraja, tako da pored specijaliteta autohtone kuhinje u svojoj ponudi imaju i malu etnografsku zbirku. Svojevrsna atrakcija zasigurno je i štalica s magarcima, koji nakon teških godina napornog rada sada zasluženo odmaraju, čuvajući tradiciju Dalmacije.

 • agroturizam „LOLINA VATRENICA“
 • Šopot 24, 23420 Benkovac
 • Mob.: +385 (0)95 366 0276
 • E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

agroturizam PAJO

Ova prekrasna konoba u dalmatinskom rustikalnom stilu je kao stvorena za uživanje u nadaleko poznatim dalmatinskim i ravnokotarskim specijalitetima. Sva hrana se sprema po starim izvornim recepturama i predstavlja pravi doživljaj i rapsodiju mirisa i okusa na mjestu kojeg ćete se još dugo sjećati.

 • agroturizam PAJO
 • Podlug 91, 23420 Benkovac
 • Mob.: +385 (0)92 203 6655
 • E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

agroturizam RAŽNJEVIĆA DVORI

Agroturizam Ražnjevića dvori iznikao je iz maslinika, vinograda i povrtnjaka, uz difuzni baštinski hotel otvoren u očuvanom i obnovljenom spletu kamenih objekata utemeljenih 1307. godine, otkako je pisanog spomena obitelji Ražnjević. Vođen istaknutom turističko-ugostiteljskom tvrtkom Ilirija, pruža danas užitak suvremene gastronomije temeljene na stoljetnim i tisućljetnim tradicijama te autohtonim namirnicama ovog kraja. Kao spoj vrhunskog turizma i vlastitog maslinovog ulja i vina, oplemenjen pričom koja sažima burnu povijest i sudbine vrijednih ljudi, ogledni je primjer inovativnog turističkog proizvoda koncipiranog na spoju tradicije i suvremenosti koji promovira ruralni i agro turizam temeljen na očuvanoj baštini te prirodnim i kulturnim vrijednostima. Ovdje je moguće kušati domaće smokve i rakiju, ovdašnja vina i maslinova ulja te tradicionalnu kuhinju dalmatinskog zaleđa, pršut i ovčji sir, domaći kruh te specijalitete ispod peke, što je jedan od tradicionalnih i tisućljećima star način pripreme jela na mediteranskom prostoru. Kušati se mogu i kreativne suvremene inačice tradicijske kuhinje i domaćih namirnica.

heritage hotel MAŠKOVIĆA HAN

U obnovljenom karavan-saraju (hanu) iz 17. stoljeća, u prostoru nekadašnje džamije, uz baštinski hotel i povijesnu priču koju osjetite pri samom dolasku, čeka vas eno-gastro užitak u impresivnom ambijentu kroz suvremeni i kreativni pristup istaknutih chefova mediteranskoj kuhinji, s daškom Orijenta i izborom jela koji asocira na stoljetnu tursku vladavinu Vranom i ovim uzornim posjedom, a sve zaliveno ovdašnjim čuvenim vinima.

agroturizam ODŽAKOVIĆ

Agroturizam i gospodarstvo koje trebate doživjeti i kroz bogatu etno zbirku koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. U ponudi su brojni proizvodi autohtone ruralne gastronomije, nezaboravnih okusa i mirisa, koji se proizvode na ovom gospodarstvu. Vaši najmlađi na raspolaganju imaju stolni tenis i ljuljačke te po najavi paintball i jahanje.

agroturizam VUKSAN

Obiteljsko gospodarstvo Vuksan smješteno je u mjestu Šopot na ulazu u Grad Benkovac. Ono po čemu je ono najpoznatije je tradicionalno višegodišnje iskustvo u spremanju dobro poznatih delicija Bukovice i Ravnih kotara te nezaboravni ruralni ambijent i gostoprimstvo.

 • agroturizam VUKSAN
 • Šopot bb, 23420 Benkovac
 • Mob.: +385 (0)92 255 5766
 • E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

agroturizam PRTENJAČA

U ruralnom pitoresknom ambijentu, u mjestu Polača u srcu Ravnih kotara, nalazi se agroturizam Prtenjača. Poklonite si jedinstveno gastronomsko iskustvo uz tradicionalna jela ovog kraja uz pomalo zaboravljene mirise i okuse domaćih, autohtonih specijaliteta u mjestu kojem ćete se uvijek rado vraćati.

agroturizam TROSKOT

U neposrednoj blizini parka prirode Vransko jezero, usred upečatljivog ravnokotarskog pejzaža, nalazi se ovo svima dobro poznato gospodarstvo. U ponudi imaju brojne autohtone proizvode ovog kraja, a mali etno muzej s bogatom zbirkom je ono što ovaj agroturizam čini toliko posebnim.

kuća dalmatinskog pršuta ROCA

Ovo je jedno od najpoznatijih dalmatinskih imanja, čuveno po jedinstvenom ambijentu te proizvodnji pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda. U sklopu gospodarstva nalazi se i mali etno muzej te konoba koja će Vas ugodno iznenaditi svojim jedinstvenim interijerom i specijalitetima autohtone ruralne kuhinje. Ukoliko poželite djelić tih okusa i mirisa ponijeti sa sobom, moguća je kupnja svih proizvoda na licu mjesta.

agroturizam DIDA JERE

Agroturizam Dida Jere nalazi se daleko od svakodnevne vreve, u mjestu Šopot u okolici Benkovca. Ovaj agroturizam svojim starinskim ugođajem i ponudom ispunjava očekivanja mladih i starih, kroz sva godišnja doba i uz autentični doživljaj.
Imanje je uređeno u tradicionalnom stilu starih seljačkih domaćinstava tako da je u izgradnji korišten kamen, uz stari namještaj i različite predmete iz starine.

 • agroturizam DIDA JERE
 • Šopot 95, 23420 Benkovac
 • Mob.: +385 (0)95 513 1446
 • E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.